România este o țară binecuvântată cu peisaje splendide, cu o mare, munte, dar și o deltă.

În inima țării, în depresiunea Transilvaniei, la poalele lanțului muntos Făgăraș, satele pitorești se înșiruie într-un tablou inedit. Între județele Brașov și Sibiu, la Porumbacu de Sus, turiștii mici și mari au ocazia să fie purtați într-o lume de poveste! Două puncte turistice localizate la o mică distanță reușesc să strângă zilnic sute de vizitatori.

Povestea calendarului – lumea magică a anotimpurilor

Povestea Calendarului este de fapt denumirea purtată de parcul unic din România în care poveștile capătă o realitate vizuală. Proiectul cuprinde 12 căsuțe, fiecare semnificând câte o lună a anului. Micile clădiri sunt decorate manual în funcție de particularitățile lunilor/anotimpurilor de peste an. Acestea sunt deschise copiilor și adulților deopotrivă putând fi explorate în întregime. În funcție de sezon, cei mici pot lua parte în interiorul căsuțelor la activități specifice vârstei. De la olărit, la pictură, desen, cusut până la jocuri de memorie.

Sursa foto: Substanțial.ro

Pentru că în fiecare detaliu din Povestea Calendarului este evident lucrul cu mâna al celor care au pus bazele proiectului și la capitolul deserturi pe care turiștii le pot achiziționa, lucrurile stau la fel. Din căsuța dulce aflată chiar la intrarea în parc, copiii își pot alege deserturi pregătite în zonă, cu ingrediente naturale. Turta dulce, bomboanele aromate sau vata de zahăr sunt pe lista de preferințe ale micuților care trec pragul magicului parc.

Astfel, în schimbul unui bilet de 10 lei, vă veți putea bucura alături de cei mici de momente inedite.Periplul prin lumea basmelor de la poalele munților poate continua, pentru că în imediata apropiere de Parcul Povestea Calendarului este localizat Castelul de lut-Valea Zânelor.

Un ansamblu de căsuțe realizate parcă din turtă dulce, va fi cadrul perfect pentru o ședință foto splendidă. Micul complex este așezat pe marginea râului care izvorăște direct din munte. În peisajul minunat puteți lua masa sau vă puteți bucura de un desert local.Distanța de la București la Porumbacu de Sus este de aproape 300 de km, însă experiența merită din plin!