Durerile de spate și alte afecțiuni musculo-scheletale sunt tratate cu succes la Clinica VERTEBRALIA, printr-o abordare ce combina tehnologii moderne și terapii minim invazive. Echipa de medici specialiști oferă soluții eficiente pentru ameliorarea durerii și îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Sedentarismul, care afectează copii și adulți deopotrivă, se dovedește a fi o problemă majoră de sănătate în societatea modernă. Acesta poate duce la apariția unui număr mare de afecțiuni, printre care bolile cardiovasculare, obezitatea, trombozele și afecțiunile musculo-scheletale.

Clinica VERTEBRALIA, concentrată pe furnizarea celor mai bune îngrijiri și servicii pentru sănătatea și bunăstarea pacienților cu diverse afecțiuni ale sistemului musculo-scheletal, propune o abordare personalizată a fiecărei probleme. Specialiștii sunt pregătiți să trateze o varietate de afecțiuni, inclusiv hernia de disc, afecțiunile reumatologice, boala artrozică, periartrita scapulo-humerală și epicondilita.

Clinica VERTEBRALIA folosește tehnologii avansate pentru tratarea herniei de disc, una dintre principalele cauze ale durerilor de spate. Una dintre procedurile utilizate este elongația sau decompresia vertebrală, o intervenție non-invazivă care modifică presiunea în zona disco-vertebrală. Aceasta duce la eliminarea tensiunii cauzate de discul herniat asupra structurilor înconjurătoare, mai ales asupra rădăcinilor nervoase, și are ca rezultat reducerea durerii, îmbunătățirea mobilității și a calității vieții.

Alte tehnici folosite sunt mobilizarea vertebrală sau terapia manuală, care presupune aplicarea unor mișcări controlate și direcționate la nivelul coloanei vertebrale pentru a îmbunătăți mobilitatea. Fizioterapia, combinată cu tratamentul antiinflamator, este considerată principala formă de tratament simptomatic al durerilor de spate sau articulare. Aparatele de laser, ultrasunet, TENS sau shockwave permit o abordare non-invazivă a durerii și induc reducerea durerii, relaxarea musculară și scăderea inflamației.