Trei cutremure de suprafață, cu magnitudini reduse, s-au înregistrat în Maramureș, în intervalul a mai puțin de 24 de ore, stârnind preocupare în rândul locuitorilor regiunii.

Primul cutremur, cu magnitudinea de 2,4, a avut loc marți dimineața, la ora 8:31, la o adâncime de doar 3,4 km. Seismul s-a produs la aproximativ 54 km nord de Bistrița și 55 km est de Baia Mare, potrivit datelor furnizate de autorități.

Ulterior, în aceeași zi la ora 23:27, un alt cutremur a fost înregistrat, de această dată cu o magnitudine puțin mai mare, de 2,6, la o adâncime de 2,3 km. Localizarea acestuia a fost similară, nefiind departe de orașele Bistrița și Baia Mare.

În cursul nopții, un al treilea cutremur a urmat miercuri la ora 6:02, având tot magnitudinea de 2,6, dar s-a produs la o adâncime ceva mai mare de 6,8 km. Această ultimă mișcare telurică s-a situat, de asemenea, în apropierea orașelor Bistrița și Baia Mare.

Deși magnitudinile acestor seisme sunt considerate reduse și nu prezintă, în mod obișnuit, un pericol imediat pentru structurile de rezistență sau populație, frecvența lor într-un interval de timp atât de scurt a atras atenția autorităților locale și a comunității științifice.