Reclamă
Reclamă

Tot mai mulți români s-au arătat interesați să viziteze Statele Unite ale Americii ca destinație de vacanță. Avantajul prețurilor reduse la biletele de avion și ușurarea procesului de obținere a vizei turistice au contribuit la creșterea popularității acestei destinații. Cu toate acestea, turiștii români trebuie să fie conștienți de anumite aspecte ce țin călătoria în SUA.

Ce trebuie să știi înainte de a pleca în vacanța în America?

Primul aspect esențial pe care turiștii români să îl știe este cel legat de obținerea vizei. Costul acesteia este de 160 de dolari și poate fi achitat în lei. Plata poate fi făcută la orice sucursală a Băncii Transilvania sau online, prin intermediul aceluiași procesor de plăți.

Pentru programarea interviului la ambasadă, este recomandată o planificare cu cel puțin 10 zile înainte de data dorită. Mai ales în sezonul de vârf, pot exista întârzieri.

Trebuie luat în calcul că există riscul de a nu primi viza de SUA. Astfel că un sfat important este acela de a avea la îndemână o adeverință de salariu de la locul de muncă. Pentru a fi interpretată cu ușurința, aceasta r trebui să fie în engleză și ștampilată.

Reclamă

Cel puțin la această oră, nu există zboruri directe din România spre Statele Unite. În unele cazuri turiștii ar putea avea transferuri prin aeroporturile din Canada. Într-un astfel de caz va fi nevoie și de autorizație electronică de călătorie, eTA. Aceasta vine cu un cost suplimentar de 7 dolari canadieni.

Cât plătești pentru biletele de avion?

În calitate de turist, dacă optezi pentru a-ți achiziționa biletele de avion cu jumătate de an înainte, prețurile pot fi foarte accesibile. Un bilet de călătorie spre America poate costa și 150 de dolari într-un astfel de caz. Dacă alegi să îl cumperi cu puțin timp înainte, costurile ar putea depăși 1500 de dolari.

Odată ajunși în SUA, călătorii trebuie să fie pregătiți pentru un control vamal riguros. Pentru deținătorii de viză, există adesea cozi mai scurte decât cele pentru țările din programul Visa Waiver.

În ceea ce privește banii și plățile, este recomandat turiștilor să aibă mereu la dispoziție numerar. Multe magazine și localuri nu acceptă plăți cu cardul pentru sume mici sau aplică comisioane suplimentare pentru retrageri de numerar.

Cardurile emise de băncile din România funcționează în general peste tot în America. Totuși trebuie ar trebui evitate terminalele contactless în magazinele mici.Taxiurile în Statele Unite pot avea costuri piperate. Astfel, dacă vrei să te aventurezi pe străzile orașului la plimbare, există alternative precum Uber și Lyft.

Reclamă
Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro