Pasionații de istorie și nu numai au acum ocazia de a afla noi aspecte despre istoria Castelului Corvinilor.

După aproape 170 de ani de la un  incendiu care le-a afectat grav,  două dintre turnurile medievale au fost restaurate. Turiștii le pot vizita de acum, aflând totodată detalii despre istoria fascinantă a impozantului edificiu.

Ce au descoperit arheologii în interiorul Castelului Corvinilor în timpul restaurării turnurilor

Incendiul devastator din secolul al XIX-lea a produs pagube în ceea ce privește structura Castelului Corvinilor. Două turnuri impozante au fost afectate serios. Este vorba despre Turnul vechi de poartă și Turnul Alb. Ani de-a rândul acestea au fost accesibile doar de la nivelul solului.

Arheologii au dus o muncă impresionantă, alături de cei care administrează edificiul. Totul pentru a restaura și aceste părți afectate ale castelului. Pentru acest proiect au fost accesate inclusiv fonduri europene.

După luni de zile de muncă asiduă, începând de astăzi, vizitatorii vor putea păși pe urmele istoriei Castelului. De astăzi, cu prilejul sărbătoriri Porților Deschise ale edificiului, cele două zone vor putea fi admirate.

Reprezentanții Castelului Corvinilor îi așteaptă pe turiști și cu povești impresionante. Acestea vizează noile descoperiri făcute de echipa de arheologi implicată în proiect.Este vorba despre câteva încăperi și zone ascunse, care au rămas inaccesibile timp de mai bine de un secol și jumătate.

Plombe fragile și pereți deteriorați ascundeau fresce seculare. De asemenea la baza Turnului Alb, restauratorii au găsit un întreg etaj de apărare. Acesta nu era cunoscut până în prezent.

Pretul biletului de acces în Castelul Corvinilor este de 40 de lei în cazul adulților. Elevii și studenți plătesc bilete reduse în baza actelor doveditoare de studiu. În acest caz, tariful este de 10 lei. Taxa pentru a realiza fotografii în interiorul edificiului este de 6 lei.