Președintele SUA, Joe Biden, a țintit spre fostul președinte Donald Trump în cadrul discursului său de la Cina anuală a Corespondenților de la Casa Albă, eveniment ce a reunit sute de jurnaliști, politicieni și celebrități. Anul acesta, cina a fost găzduită de Colin Jost, cunoscutul prezentator al emisiunii „Saturday Night Live”. Biden a glumit pe seama vârstei și a calităților de lider ale lui Trump, punctând diferențele între ei cu umor sarcinat politic.

„Da, vârsta este o problemă. Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani”, a spus Biden în timp ce adăuga că vârsta este singurul lucru pe care îl are în comun cu Trump. Trump nu a întârziat să răspundă, criticându-l pe Biden ca fiind „foarte prost” pe platforma sa de socializare, Truth Social.

Evenimentul a atras atenția nu doar în interiorul sălii de banchet, ci și în exterior, unde s-a desfășurat o manifestație de protest împotriva sprijinului pentru războiul Israelului împotriva Hamas, cu apeluri la boicotarea cunoscutei cine. Biden a evitat principalele proteste ajungând la locație printr-o intrare din spate, unde a fost primit de grupuri mai mici de manifestanți.

În cadrul discursului său, președintele Biden a abordat și corpul de presă, îndemnând jurnaliștii să se ridice la nivelul seriozității momentului actual, să treacă dincolo de distrageri și să se concentreze pe adevăratele mize politice. Această abordare vine în contextul în care Asociația Corespondenților de la Casa Albă, fondată în 1914, organizează din 1921 cina anuală pentru a celebra jurnalismul de calitate și a strânge fonduri pentru burse.