Guvernatoarea din Dakota de Sud, Kristi Noem, a provocat reacții controversate după ce a mărturisit că și-a ucis câinele, pe motiv că acesta era ‘de nedresat’ și ‘periculos’, informații apărute într-un extras din cartea sa ce urmează să fie publicată pe 7 mai. În aceeași narativă, Noem a povestit cum a decis să ucidă și o capră indisciplinată în aceeași zi, ambele evenimente fiind descrise detaliat în opera sa.

În relatarea sa, Noem descrie cum câinele ei, Cricket, și o capră necastrată au fost eliminate după ce au manifestat un comportament ce a fost considerat inacceptabil. Aceasta explică faptul că a fost nevoită să își ‘eutanasieze’ animalul de companie, pe care l-a caracterizat ca fiind ‘mai puțin decât lipsit de valoare’ ca și câine de vânătoare, după ce acesta a stricat o vânătoare de fazani și a ucis găinile unei familii vecine.

Explicațiile guvernatoarei nu au fost suficiente pentru a calma spiritele, dezvăluirile sale atrăgând critici intense din partea publicului. Într-o încercare de apărare pe platforma X, Noem a explicat: ‘Ne plac animalele, dar decizii grele ca aceasta se întâmplă tot timpul la o fermă’.