Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedinta partidului S.O.S. România, pentru primăria generală a Capitalei, pe fondul unor probleme identificate la listele de susţinători depuse. În urma verificării, numărul susţinătorilor valizi s-a dovedit a fi insuficient pentru îndeplinirea cerinţelor legale, fiind înregistrat un deficit de peste 1.000 de semnături.

Diana Şoşoacă a contestat decizia, acuzând implicarea politică în respingerea candidaturii sale şi a etichetat Primăria Capitală drept „cea mai coruptă instituţie” din România. Criticile ei s-au îndreptat îndeosebi împotriva liderului PSD, Marcel Ciolacu, pe care l-a acuzat că ar fi orchestrat respingerea candidaturii ei.

Conform deciziei oficialilor electorali, Şoşoacă are posibilitatea de a face contestaţie la Tribunalul Bucureşti în termen de 48 de ore de la notificare. Totuşi, candidata susţine că procedura a fost opacă, afirmând că nu i s-au comunicat în mod corespunzător motivele exacte ale respingerii semnăturilor şi acuzând obstrucţionări din partea autorităţilor electorale.

Într-un comunicat de presă, Diana Şoşoacă a dezvăluit că a depus peste 19.000 de semnături, dar a fost informată despre respingerea candidaturii sale prin intermediul presei, fără a primi un proces-verbal detaliat. Aceasta a sugerat că anumite erori sau omisiuni în listele de semnături nu ar fi trebuit să conducă la respingerea întregii candidaturi, denunţând ceea ce consideră a fi un abuz din partea Biroului Electoral.