Fundația Anticorupție, fondată de Alexei Navalnî, a publicat recent imagini exclusive cu interiorul palatului lui Vladimir Putin, localizat pe Capul Idokopas, lângă Marea Neagră. Materialul video, prezentând luxul clădirii, pare să contrazică afirmațiile anterioare conform cărora palatul, evaluat la aproximativ un miliard de euro, urma să fie transformat în hotel.

În ciuda declarațiilor lui Arkadiy Rotenberg, un apropiat al președintelui rus, care susținea în 2021 că va converti palatul într-un hotel după renovare, imaginile și materialele video arată că locația este de fapt pregătită pentru uzul personal al lui Putin. Incăperile, inclusiv dormitoare, săli de sport, birouri dotate cu comunicații guvernamentale și chiar o capelă, sunt prezentate în detalii pe site-ul fundației.

Grafica video de aproape patru ore oferă o inspecție aprofundată a acestei proprietăți de lux, descoperind piscină interioară și exterioară, SPA, sală de spectacole și un patinoar subteran, reflectând pasiunea lui Putin pentru hochei. De asemenea, palatul găzduiește un birou luxos echipat cu o masă identică cu cele din alte birouri ale liderului rus, amplasând în centru ‘sala de lectură’, împodobită cu candelabre de cristal Baccarat, evaluate la aproximativ 1 milion de dolari.