Un incendiu de proporții semnificative la groapa de gunoi din apropierea orașului Galați a dus la emiterea unui mesaj RO-ALERT către locuitorii din zonă, cu recomandarea de a-și închide geamurile din cauza fumului dens. Flăcările, amplificate de vânt, amenință siguranța și sănătatea oamenilor, iar visibilitatea redusă pe drumul național DN 25 Galați – Tecuci pune în pericol circulația rutieră.

Intervenția pompierilor se desfășoară cu dificultate, echipajele mobilizând trei mașini de stingere și o autocisternă pentru a controla focul ce s-a extins pe o suprafață de 400 de metri pătrați din totalul de 1 hectar al depozitului de deșeuri. Autoritățile nu au identificat încă o cauză precisă a incendiului, speculând fie un foc necontrolat, fie autoaprinderea deșeurilor din cauza temperaturilor ridicate.

Locuitorii și conducătorii auto din Galați și din comunele învecinate au fost avertizați prin sistemul RO-ALERT despre riscurile generate de degajările mari de fum. Autoritățile le-au solicitat să evite zona afectată și să asigure liber accesul forțelor de intervenție. Mesajul urgentează închiderea ferestrelor pentru a minimiza expunerea la substanțele periculoase conținute în fum și recomandă precauție maximă în trafic, datorită vizibilității reduse în apropierea gropii de gunoi.