Reclamă
Reclamă

Un incendiu de proporții semnificative la groapa de gunoi din apropierea orașului Galați a dus la emiterea unui mesaj RO-ALERT către locuitorii din zonă, cu recomandarea de a-și închide geamurile din cauza fumului dens. Flăcările, amplificate de vânt, amenință siguranța și sănătatea oamenilor, iar visibilitatea redusă pe drumul național DN 25 Galați – Tecuci pune în pericol circulația rutieră.

Intervenția pompierilor se desfășoară cu dificultate, echipajele mobilizând trei mașini de stingere și o autocisternă pentru a controla focul ce s-a extins pe o suprafață de 400 de metri pătrați din totalul de 1 hectar al depozitului de deșeuri. Autoritățile nu au identificat încă o cauză precisă a incendiului, speculând fie un foc necontrolat, fie autoaprinderea deșeurilor din cauza temperaturilor ridicate.

Locuitorii și conducătorii auto din Galați și din comunele învecinate au fost avertizați prin sistemul RO-ALERT despre riscurile generate de degajările mari de fum. Autoritățile le-au solicitat să evite zona afectată și să asigure liber accesul forțelor de intervenție. Mesajul urgentează închiderea ferestrelor pentru a minimiza expunerea la substanțele periculoase conținute în fum și recomandă precauție maximă în trafic, datorită vizibilității reduse în apropierea gropii de gunoi.

Reclamă

Incendiul de la groapa de gunoi din Galați reprezintă o provocare majoră pentru serviciile de urgență, dat fiind amplificarea focului sub acțiunea vântului. Eforturile de stingere sunt în desfășurare, iar autoritățile continuă să monitorizeze situația, axându-se pe protejarea populației și prevenirea oricăror alte incidente.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro