Reclamă
Reclamă

Începerea forajelor în apropierea craterului recent format la Slănic Prahova marchează un pas important în stabilirea stabilității terenului din zonă. Acțiunea urmărește să determine dacă există risc de surpări suplimentare, în timp ce locuitorii evacuați rămân în așteptare pentru a putea reveni în locuințele lor.

Craterul, cu o adâncime de 16 metri, a fost umplut cu pietriș, iar autoritățile locale, împreună cu specialiști de la Institutul Geologic al României și Institutul Național pentru Fizica Pământului, sunt la fața locului pentru a monitoriza și gestiona situația. Prefectul Emil Drăgănescu a oferit detalii la Digi24, menționând că „, iar vineri este posibil să primim un raport exact cu privire la stabilirea gradului de stabilitate a solului și subsolului în zona blocurilor”.

Se efectuează investigații amănunțite pentru a evalua nu doar structura clădirilor, ci și condițiile subsolului. „Este crucial să înțelegem dacă tasarea generală a zonei este un proces normal sau este influențat de evenimentele recente”, a adăugat Drăgănescu, subliniind importanța raportului ce urmează a fi primit.

Reclamă

Zona afectată este clar delimitată, autoritățile competente neavând, în acest moment, indicii că perimetrul problemei s-ar putea extinde. Această operațiune de foraj și ulterioara evaluare sunt esențiale pentru a asigura siguranța rezidenților și pentru a decide când și dacă aceștia se pot întoarce în siguranță în locuințe.

În concluzie, locuitorii din Slănic Prahova așteaptă cu interes rezultatele raportului despre stabilitatea terenului din zona lor, raport așteptat să fie prezentat vineri, după cum a informat prefectul județului Prahova.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro