Una dintre mâncărurile favorite ale românilor este fără doar și poate, friptura la grătar.

Sezonul perfect pentru a pregăti un astfel de festin culinar în aer liber a început deja, astfel că, acest preparat este în topul preferințelor tuturor românilor în această perioadă.  Dacă vrei să îți iasă o friptură la grătar suculentă și delicioasă trebuie să ții cont de o serie de secrete.

5 secrete pentru a prepara cea mai delicioasă carne la grătar

Românii sunt mari amatori ai cărnii prăjite pe grătar, dar și ai mititeilor. De altfel, cele mai alese sortimente de carne în acest sens sunt de porc sau pui. Totuși, vita, curcanul sau peștele sunt de asemenea extrem de delicioase dacă sunt preparate la grătar.

Optează pentru marinarea cărnii

Deși acest mod de a pregăti carnea la grătar este mai des folosit de americani decât de români, rezultatul este unul excelent. Dacă alegi să lași carnea într-un baiț pregătit cu ierburi aromatice, unt topit sau suc de roșii, gustul fripturii la grătar va fi unul aparte. De asemenea, poți alege să marinezi pieptul de pui în iaurt cu usturoi înainte de a-l pune pe grătar. Acesta va fi suculent și moale la interior, cu o crustă delicioasă la exterior.

Pune unt sau untură pe grătar, înainte de a așeza carnea pe el

De cele mai multe ori, românii aleg carnea slabă pentru grătar. Dacă este lipsită de grăsime, aceasta se poate arde și chiar lipi de grătarul din metal. Optează pentru a unde în prealabil grătarul cu unt sau chiar cu untură. Astfel, vei evita orice inconvenient de acest gen.

Coastele de porc de exemplu se pot marina cu succes într-un baiț cu bere și miere.

Renunță la ceafa de porc cu mult colesterol și prepară frigărui la grătar

Sunt delicioase, hrănitoare și mai ales extrem de ușoare pentru organism față de ceafa de porc la grătar. Frigăruile sunt o opțiune  excelentă pentru a te bucura de un preparat la grătar. Alături de carne de curcan sau pui, poți folosi în pregătirea lor și legumele preferate. Ardeiul, ceapa, dovlecelul sau ciupercile le vor da un gust deosebit.