Mierea este un îndulcitor sănătos, nutritiv pe care multă lume îl preferă.

În momentul în care intri într-un magazin și sunt mai multe soiuri, nu știi ce alegere să faci datorită posibilităților variate. Fiecare tip conține vitamine și minerale care ajută în diferite procese ale corpului.

Proprietățile mierii

S-a demonstrat că mierea susține imunitatea datorită concentrației mare de zahăr natural, vitamine și săruri. O limonadă cu miere ajută în momentul în care imunitatea organismului este scăzută. Specialiștii în domeniul sănătății au remarcat că înlocuire zahărului cu miere reduce riscului de apariție a diabetului cu aproape 70%.

Mierea oferă energie corpului datorită glucozei și fructozei pe care le conține. Acestea se absorb rapid în organism și se transformă în energie, ajutând persoanele care depun efort intens să ducă totul la bun sfârșit.

Ajută la reducerea ficatului în cazul unor afecțiuni hepatice. În acest fel, ficatul are nevoie de proteine, vitamine și glucide suplimentare, iar mierea este un aliment perfect pe care să îl consumi. Totodată ajută și la o digestie sănătoasă și reglează nivelul colesterolului.

Pixabay

Tipuri de miere

Mierea polifloră este obținută din flori din grădini sau de câmp. Este de culoare aurie, lichidă și are o dulceață aparte datorită polenului florilor. Aceasta poate fi folosită pentru consumul zilnic și se pot înlocui chiar și dulciurile.

Mierea de salcâm are o consistență lichidă și un parfum deosebit. Aceasta este mai rară și poate avea un preț ridicat. Se recomandă pentru răceli, gât iritat, precum și dureri de stomac.

Mierea de tei este aromată și parfumată. Este recomandată împotriva problemelor digestive, afecțiuni urinale sau probleme renale. Ajută în reglarea somnului și are proprietăți afrodiziace.

Mierea de flori de câmp sau de fâneață are o culoare aurie-roșcată și este mai consistentă. Are acțiune antiinflamatoare și antimicrobiană. Se recomandă consumarea ei în perioade mai stresante.

Mierea de brad se găsește destul de rar și este recomandată persoanelor care suferă de acțiuni respiratorii și pulmonare.

Mierea de rapiță ajută la combaterea colesterolului și are proprietăți antibacteriene. Aceasta conține săruri minerale și oligoelemente. Ajută la menținerea sănătoasă a pereților vasculari și se recomandă consumarea de persoane care au varice, hemoroizi sau tromboze.

Pixabay

Mierea de floarea soarelui alungă oboseala și este recomandată pentru afecțiunile stomacului. Ajută la creșterea imunității mult mai repede față de alte tipuri de miere.

Mierea de Manuka este cel mai scump tip de miere. Aceasta se produce doar în Noua Zeelandă și Australia, iar albinele folosesc doar florile de Manuka, numit și arborele de ceai. Culoarea ei este închisă și are o aromă de zahăr caramelizat.