Ca să înțelegem rădăcinile culturii țigănești trebuie să ajungem tocmai în India.

Există multe elemente în comun cu cultura, civilizația și limbile dravidiene. Adică populațiile care, ajungând în India înainte de 3500 î.Hr. C., stabilit în regiunile Deccan și Panjab.

În cultura romani și sinti se intersectează multe influențe. Acest oraș de fapt a intrat în contact cu multe alte orașe, asumându-și parțial utilizările și obiceiurile. Cu această ocazie, ne concentrăm pe îmbrăcămintea tradițională țigănească.

Iar cel mai important detaliu, este că femeile poartă pe sun fustele lor tradiționale, pantaloni de pijama, colanți, sau blugi.

1.Nu renunță la tradiții

Adevărul despre ținutele femeilor de etnie romă, din familiile tradiționale. Ce poartă pe sub fuste, de fapt, atunci când este frig afară
Pixabay

Dintre elementele culturale comune ale etniei trebuie să evidențiem sentimentul independenței. Rolul vieții (mai important decât orice valoare), respingerea războiului, atenția față de copii. Autoritatea paternă și rolul subordonat al femeilor și dragostea pentru muzica.

În ceea ce privește îmbrăcămintea, romii au o îndelungată tradiție și istorie a costumelor. Care au evoluat de-a lungul secolelor și care le-au permis să se distingă mereu de restul.

Persoanele de etnie romă poartă haine care reflectă religia, obiceiurile și etica lor. Mulți dintre ei, atât bărbați, cât și femei (dar nu copii), tratează hainele pentru partea superioară a corpului separat de hainele pentru partea inferioară. Îmbrăcămintea de sus și de jos a corpului este adesea spălată separat. Deoarece partea inferioară a corpului este considerată „necurată”. Și este de dorit să nu „contaminați” partea superioară a corpului. Capul in special este protejat impotriva impurităților.

Pălăriile purtate de bărbați și eșarfele purtate de femeile căsătorite sunt ținute departe de orice suprafață (cum ar fi scaunul unui scaun). Sau alte îmbrăcăminte care ating partea inferioară a corpului. În plus, deși aceste credințe nu se mai impun la fel de mult, în trecut îmbrăcămintea bărbaților era ținută separată de cea a femeilor.

Pe de altă parte, obiceiul „cere” ca femeile să poarte o fustă suficient de lungă pentru a-și acoperi picioarele cel puțin până la jumătatea gambei. Articolele (cum ar fi prosoape) care sunt folosite cu alimente primesc, de asemenea, o atenție deosebită purității și sunt adesea folosite pentru a acoperi capul.

2.Coifurile pentru femei

Influențate de originea portului indian, femeile țiganilor s-au îmbrăcat în haine izbitoare de mai multe culori. Dar influența și trecerea lor prin Africa de Nord a avut foarte mult de-a face cu evoluția copiilor lor realizate cu un fel de benzi Cross. care a constat dintr-o rolă care a fost montată pe cap, împodobind apoi rezultatul final cu noi panglici încrucișate.

De-a lungul timpului s-a transformat, trecând de la a fi o coafură care se potrivea pe cap la un fel de disc așezat deasupra acestuia. Pe lângă faptul că au această toaletă specială în formă de roată, femeile își acoperă de obicei capul cu o bandă de pânză care este înfășurată ca și cum ar fi un turban sau pur și simplu poartă basma care le acoperă capul.

Nici nu trebuie să uităm de mantiile înnodate de pe unul dintre umeri.