Reclamă
Reclamă

Gala Met din 2024 a adus la New York o extravaganță de modă, strălucind prin tema inspirată din natură, sub denumirea „frumuseţile adormite”, cu un cod vestimentar intitulat „Grădina timpului”. Evenimentul, care își propune să strângă fonduri pentru The Costume Institute al Met, a adunat celebrități precum Bad Bunny, Jennifer Lopez, și Zendaya, alături de co-președintele evenimentului, redactorul-șef al revistei Vogue, Anna Wintour. În spatele grandioasei defilări, demonstrații pro-palestiniene au avut loc, cu poliția menținând ordinea. Totodată, TikTok, sponsorul serii, se confruntă cu un ultimatum din partea Washingtonului, legat de pretențiile de spionaj în favoarea Chinei. Gala a avut loc pe 5th Avenue, New York, adunând fonduri considerabile pentru muzeu, ediția precedentă înregistrând încasări de 22 de milioane de dolari.

Evenimentul a fost nu doar un prilej de strângere de fonduri record, ci și un moment de celebrare a influenței modei în contextul unei lumi tensionate de conflicte geopolitice, în timp ce Met a utilizat tehnologia pentru a recrea piese istorice de un inestimabil valoare în mod imersiv. Un loc la dineul Met Gala a atins prețul de 75.000 de dolari, o masă întreagă fiind vândută pentru 350.000 de dolari, culminând cu o expoziție anuală de noutăți vestimentare, marca The Costume Institute. De-a lungul serii, modele de inspirație naturală și povestiri tematice de science-fiction au fost reînviate printr-o abordare artistică inovatoare.

Gala Met din acest an și-a respectat tradiția de a îmbina lumea modei cu celebritatea și filantropia, în timp ce conflictele și tensiunile exterioare au adus un context suplimentar evenimentului. Romantismul naturii și strălucirea globurilor pământești s-au împletit cu un fond de controversă și tehnologie, pentru a crea o noapte de neuitat la Metropolitan Museum din New York.

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro