Nucile pecan au început să se găsească pe rafturile supermarketurilor de la noi abia în ultimii ani.

Având o textura crocantă și un gust dulceag, acestea se dovedesc a fi mai mult decât o simplă gustare. Specialiștii arată că acestea aduc numeroase beneficii organismului. Nucile românești au un aport uriaș de Omega 3. De asemenea și acizi grași polisaturați care reduc colesterolul

Nuci pecan sau nuci românești incluse în alimentație?

Consumul regulat de nuci poate contribui la prevenirea unor afecțiuni precum bolile cardiovasculare. De asemenea, acestea te ajută să previi și alte afecțiuni neurodegenerative precum Alzheimer. Fie că vorbim despre cele nuci românești sau pecan, ambele soiuri aduc beneficii organismului uman.

Un consum de 10 nuci pecan pe zi sau de 2-3 ori pe săptămână poate avea efecte pozitive asupra sănătății. Ambele variante au un conținut nutrițional bogat, oferind 200 de calorii, 3g de fibre, 3g de proteine și 20g de grăsimi nesaturate în doar 30g de nuci.

Nucile sunt o sursă importantă de antioxidanți, vitamine și minerale. Nucile pecan conțin inclusiv fitonutrienți cu puternice proprietăți antioxidante. Potrivit Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA), nucile pecan conțin mai mulți antioxidanți decât alte tipuri de nuci.  Acest fapt ce le face să fie o alegere deosebit de benefică pentru sănătate.

Consumul regulat al acestor nuci poate contribui la reducerea riscului dezvoltării unor boli cronice precum cele de inimă și diabetul.

Printre beneficiile nucilor pecan se numără și prezența acizilor grași mononesaturați. Aceștia ajută la îmbunătățirea nivelului total de colesterol, precum și a conținutul de betacaroten și vitamina E. Aceste nuci pot ajuta, de asemenea, la menținerea unui nivel optim de zahăr din sânge.

Există multiple moduri în care nucile pecan pot fi incluse în dieta zilnică. Ele pot fi savurate la micul dejun, alături de fructe, scorțișoară.  De altfel, pot fi combinate în garnituri sau salate.