Pentru toată bucuria pe care o aduce pâinea la o masă, aceasta are o slăbiciune considerabilă: o perioadă scurtă de valabilitate.

Indiferent dacă este cumpărată din magazin, proaspătă de panificație sau făcută în casă, pâinea rămâne proaspătă mai mult timp atunci când este într-un mediu relativ etanș. Deoarece circulația accelerează procesul de învechire, spune chef-ul din Atlanta, Jennifer Hill Booker.

1.Mare atenție

Greșeala pe care toți românii o fac! Unde trebuie să depozitezi pâine pentru a rămâne proaspătă multe zile
Pixabay

Mucegaiul se dezvoltă în locuri aerisite și calde. Deci căutați zone răcoroase și uscate pentru a vă păstra pâinea. Booker spune că cel mai rău loc pentru a păstra pâinea este deasupra frigiderului.

“Este atât de cald acolo încât orice umezeală este prinsă în recipient. Sau în punga pentru pâine va începe să o ajute să se muteze.”

Înțelegerea duratei de valabilitate a pâinii

Potrivit lui Booker, „grăsimea este un conservant natural. Așa că orice are mai multă grăsime tinde să se conserve sau să înghețe bine și să dureze mai mult”. Pâinile care au ouă sau unt se vor strica mai încet decât pâinea franțuzească. Care este mai slabă.

Tipul de făină face diferența chiar și când vine vorba de conținutul de grăsime și gradul de umiditate.

De exemplu, pâinea coaptă cu făină de migdale se va păstra foarte probabil mai bine decât una coaptă cu făină universală. Deoarece componenta naturală de nuci stochează mai multă grăsime.

Având în vedere acest lucru, iată cel mai bun mod de a păstra pâinea. Împreună cu câteva sfaturi generale despre cele mai eficiente modalități de a păstra pâinea proaspătă mai mult timp.

2.Cum se păstrează pâinea proaspătă

Cheia pentru depozitarea eficientă este măsurarea frecvenței cu care mâncați pâine. Astfel încât să nu stea prea mult timp afară. Iată tehnica pe care o folosește Booker pentru a reduce deșeurile:

Împărțiți pâinea. Tăiați pâinea în treimi. De asemenea, le puteți împărți în felii. Dacă păstrați pâinea proaspăt coaptă, asigurați-vă că este complet răcită mai întâi.

Lăsați o secțiune afară la temperatura camerei. Păstrați-o într-o cutie de pâine sau într-un recipient ermetic și mâncați în trei sau patru zile.

Pregătiți porțiile rămase pentru depozitare pe termen lung. Acoperiți restul secțiunilor separat și strâns într-o folie de plastic.

Pune-le într-o pungă cu fermoar și pune-le la congelator. Dezghețați-le și bucurați-vă.