Parlamentul României s-a reunit luni, 6 februarie, să discute moțiunea simplă depusă de partidele din opoziție împotriva lui Lucian Bode.

Se cere demisia Ministrului Afacerilor Interne, după ce s-a demonstrat că și-a plagiat teza de doctorat. În plus, el este acuzat și că este responsabil pentru eșecul aderării României la Schengen.

Dezbaterea în Parlament, o moțiune împotriva Ministrului de Interne, Lucian Bode, s-a încins repede. Moțiunea a fost depusă de USR și Forța Dreptei, partide care cer ca Bode să-și dea demisia din funcția pe care o deține.

În loc să aducă argumente, ministrul Bode a trecut la atacuri directe și a făcut reproșuri peste reproșuri.

Iar din cuvântarea Ministrului Afacerilor Interne nu au lipsit nici jignirile, îndreptate spre USR.

Bode acuză că este victima unei conspirații împotriva sa și afirmă în continuare cu multă încredere că și-a dobândit titlul de doctor pe drept. Asta în ciuda rezultatului analizei efectuate de UBB care demonstrează contrariul.

Niște analfabeți funcțional încearcă să mă denigreze, mă răstignesc în piața publică cu privire la parcursul meu academic și profesional. Unii care nu știu să întocmească un CV, care au absolvit o facultate în 2 ani sau care se bâlbâie când au de dat explicații despre cum și-au dobândit diplomele de studii., a declarat revoltat Lucian Bode.

UBB a stabilit că teza lui Bode este „profund” plagiată

Amintim că în luna octombrie a anului 2022, jurnalista Emilia Șercan a demonstrat că Lucian Bode și-a plagiat teza de doctorat. Ar fi vorba de 18% din lucrare.

Asta după ce a analizat documentul, copiat de USR, deoarece originalul nu era de găsit pentru a fi consultat de public.

Inițial, Universitea Babeș-Bolyai a realizat o analiză al cărui rezultat a fost în favoarea Ministrului de Interne. Ulterior însă, s-a decis că este necesară o a doua analiză, al cărui rezultat a demonstrat că teza este „profund” plagiată.

Rămas fără altă variantă, Ministrul de Interne al României a decis să dea în judecată UBB. Asta chiar dacă inițial a salutat decizia Comisiei de Etică și a părut mulțumit de rezultat. Însă imediat cum UBB nu l-a mai susținut, s-a întors împotriva instituției pe care până nu demult o lăuda.