Personalități remarcabile din lumea artei, cinematografiei, muzicii și afacerilor au participat la un dineu de stat fastuos organizat la Palatul Élysée, marcând vizita președintelui chinez Xi Jinping în capitala Franței. Acest eveniment înaltați a fost parte a primului turneu european al liderului chinez începând din 2019, simbolizând 60 de ani de relații bilaterale dintre China și Franța.

Printre oaspeții de seamă s-au numărat cântăreața Mireille Mathieu, scriitorul și compozitorul Jean-Michel Jarre alături de soția sa, cunoscuta actriță chinezo-singaporeză Gong Li, celebrul regizor Luc Besson, dar și actrița Sophie Marceau. De asemenea, evenimentul a beneficiat de prezența actriței Salma Hayek și a soțului său, Francois-Henri Pinault, îmbreptățit incontestabil al imperiului de fashion Kering.

La acest prestigios dineu au fost invitati si numeroși șefi de companii de renume, printre care Bernard Arnault de la LVMH, Xavier Niel de la Free, Patrick Pouyanné de la Total Energies și Carlos Tavares de la Stellantis, demonstrând întâlnirea între lumea afacerilor și cea politică.

Emmanuel Macron, președintele Franței, și Xi Jinping, președintele Chinei, au celebrat această încheiere a vizitei printr-un schimb de cadouri simbolice, între care se numără coniacul francez, marcând o etapă semnificativă în cooperarea dintre cele două țări. În contextul acestui dineu, președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a evidențiat angajamentul Uniunii Europene de a „proteja economia și securitatea” în fața dezvoltărilor internaționale.