OceanGate, compania care deține submarinul Titan, distrus de o implozie, încearcă să vândă un alt submersibil. Este vorba de unul asemănător cu cel la bordul căruia au murit 5 persoane, în timpul unei expediții în adâncurile Oceanului Atlantic.

Submarin identic cu Titan, scos la vânzare. Cât trebuie să plătești ca să fie al tău

Cel care a vorbit despre vânzarea submarinului este agentul de vânzări care se ocupă de el. Acesta spune că a intrat în posesia lui acum mai bine de 5 ani, dar nu a reușit să găsească pe nimeni care să fie interesat să-l dețină.

În această perioadă de timp, a încercat în repetate rânduri să găsească un nou proprietar. Fără succes însă. 

Iar acum, după tragedia în urma căreia 5 persoane și-au pierdut viața, șansele să reușească sunt și mai reduse.

Nu este clar de ce Ocean Gate a decis să renunțe la submersibil. Conform informațiilor puse la dispoziție de agent, pentru producerea dispozitivului nautic a fost nevoie de o sumă mare de bani. Iar acum, când este pus la vânzare, nu valorează mai mult de 795 de mii de dolari.

Adică aproape aceeași sumă pe care cei trei pasageri ai Titanului au plătit-o pentru un bilet. Amintim că o expediție cu submarinul în adâncurile oceanului costa 250.000 de euro.

După tragedia petrecută în urmă cu mai bine de 3 săptămâni, agentul și-a pierdut orice speranța că va mai vinde submarinul. Așa că este dispus să accepte chiar și sume cu mult sub valoarea acestuia, numai să-l poată da.

Conform descrierii care se regăsește în anunțul de vânzare, submersibilul Atipodes se poate scufunda până la adâncimea de 300 de metri și poate fi utilizat în diverse expediții.

Agentul este de părere că evenimentul tragic care s-a petrecut în apele Oceanului Atlantic îndepărtează cu siguranță orice cumpărător dornic de senzațional.

Firma Ocean Gate nu va mai organiza expediții la epava Titanicului

Mai mult, firma OceanGate a anunțat în urmă cu câteva zile că își suspendă operațiunile.

Pe 19 iunie, submersibilul Titan a dispărut fără urmă în timpul unei expediții în jurul epavei Titanicului. Trei zile mai târziu, s-au găsit resturi din dispozitiv: dovada clară că pasagerii au murit pe loc.

Cei 5 pasageri au avut parte de o moarte groaznică: dispozitivul a făcut implozie din cauze neindentificate, la scurt timp după ce s-a scufundat.