Biroul Electoral Județean (BEJ) Prahova a aprobat candidatura lui Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova, în pofida faptului că este cercetat de DNA pentru presupuse fapte de corupție. Decizia a fost luată după ce BEJ a evaluat că Dumitrescu îndeplinește toate condițiile legale necesare pentru a-și depune candidatura.

Conform BEJ, Dumitrescu are vârsta de peste 23 de ani, domiciliul în județul Prahova și nu există o condamnare definitivă pentru infracțiuni săvârșite cu intenție care să-i interzică exercitarea dreptului de a fi ales. Acesta își poate astfel exercita legal drepturile electorale, în ciuda investigațiilor DNA în desfășurare.

Potrivit unui comunicat al PNL Prahova, decizia de candidatură a fost luată în urma discuțiilor cu primarii și aleșii locali, care și-au exprimat dorința pentru continuitatea administrației județene sub conducerea lui Dumitrescu, remarcând proiectele de peste trei miliarde de euro atrase din fonduri europene.

Dumitrescu, care a afirmat deschis că intră în competiția electorală "bărbătește, deschis și asumat", subliniază încredererea sa în justiție și nevinovăția în legătură cu acuzațiile ce îi sunt aduse. "Vreau să le mulțumesc prahovenilor că mi-au fost alături în acest mandat, chiar și în vremurile dificile", a declarat Dumitrescu, îndemnând alegătorii să participe la vot pe 9 iunie.

În același timp, DNA a relevat că Dumitrescu este acuzat de luare de mită și fals în declarații, afirmând că acesta a solicitat unor oameni de afaceri să cumpere părți sociale supraevaluate de la cumnatul său, în beneficiul propriu. DNA a identificat, de asemenea, inconsecvențe în declarațiile de avere ale lui Dumitrescu.