Reclamă
Reclamă

Luna Aprilie s-a distins printr-o serie de fenomene meteorologice extreme, variind de la aproape caniculă la frig, ploi, vijelii, ninsori și prezența prafului saharian. Însă, potrivit declarațiilor Elenei Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), finalul lunii aduce un răsturnare de situație, cu vreme însorită și temperaturi de vară, în special în perioada Săptămânii Mari.

„Va fi o vreme în încălzire, caracteristică pentru final de aprilie”, a afirmat Mateescu, indicând o creștere progresivă a temperaturilor. Sâmbăta se așteaptă maxime de până la 23 de grade Celsius, cu valorile cele mai ridicate în vestul, sud-vestul și sudul țării. De Florii, temperaturile vor atinge 24-25 de grade, urmând ca săptămâna viitoare să se înregistreze maxime de până la 27 de grade, simțindu-se practic ca într-o zi de vară.

Cu toate acestea, luna a debutat cu condiții de secetă extremă, cea mai accentuată din istoria măsurătorilor. Precipitațiile ulterioare, deși binevenite, nu au reușit să compenseze integral deficitul de umiditate în sol. În ciuda acestor provocări, temperaturile plăcute și timpul preponderent însorit promit un sfârșit de lună și un început de mai prielnic activităților în aer liber.

Reclamă

Directorul ANM a mai adăugat că, în noaptea de Înviere, temperaturile vor rămâne pozitive pe întreg teritoriul țării, oscilând între 5 și 13 grade Celsius. Deși la începutul săptămânii viitoare sunt anticipate averse slabe, în special în zonele montane și în vest, acestea nu vor avea o intensitate mare.

Luna Aprilie, marcată de o varietate de condiții meteorologice, se încheie astfel pe un ton optimist, cu zile mai calde și invitând la petrecerea timpului în aer liber.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro