Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că autostrada Comarnic-Brașov va fi construită printr-un parteneriat public-privat, cu un buget estimativ de 4-5 miliarde de euro. Acest plan deja internaționalizat prin declarații în Qatar și Abu Dhabi, marchează o etapă importantă în infrastructura rutieră a României.

În cadrul unei declarații la Parlament, Ciolacu a afirmat: „Comarnic-Brașov se va face în parteneriat public-privat fiindcă sunt în jur de 4-5 miliarde de euro și, știm, pe banii atrași de domnul Grindeanu, nu putem să-i dimensionăm pe toți pentru Comarnic-Brașov.” Mai mult, s-a specificat că Guvernul va avea o reuniune la Brașov peste două săptămâni, unde se așteaptă aprobarea primilor indicatori ai proiectului.

Discuțiile despre modalitatea de finanțare și realizare a autostrăzii Comarnic-Brașov au fost evidențiate și în vizitele externe ale prim-ministrului, subliniind importanța parteneriatului public-privat în acest context. Pe 17 aprilie, într-o conferință de presă la Doha, Ciolacu afirmase clar că: „Comarnic-Brașov, din punctul meu de vedere și al ministrului Transporturilor, nu se poate decât prin parteneriat public-privat cu un fond de investiții.”