Urarea „Casă de piatră!” este folosită de toți românii când doi oameni se căsătoresc.

Însă puțini știu că această urare este greșită. Un preot a explicat motivul pentru care nu trebuie să spui acest lucru unui proaspăt cuplu cununat și care este exprimarea corectă.

De ce este GREȘIT să spunem „Casă de piatră” la nunți

Vara înseamnă pentru cei mai mulți și sezonul nunților, fiind cea mai aglomerată perioadă din an cu astfel de evenimente. Cei mai mulți aleg să-și unească destinele în acest anotimp datorită vremii calde, care permite organizarea unor petreceri pe cinste.

Pe lângă darul în bani, deja tradițional la nunți, mulți rostesc și urarea „Casă de piatră!”. Expresia este răspândită peste tot și puțini știu că, de fapt, este greșită.

Un preot a explicat că această urare s-a popularizat în mod greșit și că mulți nu știu care e varianta corectă.

Mai exact, expresia provine din Biblie, după Evanghelia după Matei. Aici, este scris că omul înțelept își construiește o casă pe temelie de stâncă, adică durabilă și trainică. Motiv pentru care urarea corectă este „Casă pe piatră!”.

Preotul Marius Mircia susține că românii ar trebui să afle despre această greșeală și să o corecteze. El a mai declarat că această urare, fie la propriu, fie la figurat, conţine conotaţiile ideii de siguranţă, confort, de lumină, căldură, de tot ceea ce este pozitiv.

Un mit fals legat de ziua nunții, denunțat de același preot

De asemenea, duhovnicul a mai explicat de ce anumite mituri, respectate cu sfințenie de români, sunt false. Este vorba de cel care spune că dacă două mirese se întâlnesc în ziua nunții lor, aduce ghinion.

Marius Mircia a explicat că nu există niciun temei pentru această superstiție. Astfel că femeile nu ar trebui să se teamă în cazul în care, spre exemplu, la biserică, se întâmplă să se vadă cu altă mireasă.