Mari sau mici, cu toţii ne bucurăm de magia Crăciunului. Tuturor ne place să avem casa decorată, să ascultăm colinde și să stăm alături de familia și prietenii cei mai dragi la un pahar de vin fiert. 

Dacă şi tu vrei să te bucuri de o atmosferă de basm în propria ta casă pe perioada sărbătorilor de iarnă, iată câteva sfaturi la îndemână, utile și ușor de pus în practică.

Un brad frumos

Simbol al renaşterii naturii bradul este mereu asociat Crăciunului, dar şi celebrărilor de Anul Nou. Decorat minimalist, cu o singură culoare sau mai multe, bradul face parte din tradiţiile care ne aduc atât de multă bucurie. Aşadar, primul pas spre a aduce magia Crăciunului în casa ta este instalarea unui brad, indiferent că este unul natural sau artificial. Cu această ocazie ai putea chema prietenii şi familia pentru a-l decora împreună. Se poate să ascultați muzică, colinde și să beți ciocolată caldă sau vin fiert.

Decoruri verzi

Dacă locuieşti la casă, de exemplu, pe lângă bradul din casă, mai poţi cumpăra încă unul, în ghiveci, pe care să-l decorezi cu luminiţe şi globuleţe şi care să rămână în curte. Ulterior, îl poţi planta în curte şi, în felul acesta, vei putea relua această tradiţie în fiecare an. De asemenea, dacă ai un semineu pe lemne poţi să decorezi zona din jur cu câteva crenguţe de brad, aşa cum vedem în multe filme de sezon. Ce poate fi mai relaxant decât să-ţi petreci o seară rece de iarnă relaxându-te în faţa focului şi bucurându-te de mirosul de brad?

Miros de sărbătoare

Mirosul este cel mai intens simţ. Are capacitatea de a ne trezi amintiri şi de a ne face să simţim emoţii puternice. Dacă vrei să ai o atmosferă minunată de Crăciun, nu ezita să foloseşti lumânări parfumate şi uleiuri esenţiale. Mai cu seamă dacă ai un brad artificial, poţi folosi o lampă de aromaterapie şi ulei de conifere. De asemenea, poţi face împreună cu familia nişte decoraţiuni foarte simple şi frumos mirositoare din portocale şi cuişoare. Într-un bol festiv pune câteva portocale. Uleiurile naturale, atât cele ale portocalelor, cât şi ale cuişoarelor, îţi vor umple casa de arome de sărbătoare. O alta variantă este mirosul de fursecuri sau de prăjituri. Te va face instant să îți aduci aminte de copilărie.

Pixabay

Beculeţe festive

Pe lângă cele pe care le pui în bradul de Crăciun, poţi folosi instalaţiile cu luminiţe colorate şi la ferestre. Găseşti în magazine atât instalații pentru interior, cât şi pentru exterior, pentru a decora orice spaţiu îți doreşti. De asemenea, ai la dispoziţie diferite modele, de la cele clasice la cele tip plasă. Îţi trebuie doar puţină creativitate şi ceva răbdare pentru a aduce un strop de magie de Crăciun în casa ta.

O masă festivă

Nu e cu adevărat sărbătoare în casele românilor, fără o masă festivă. Pregăteşte-te pentru masa de Crăciun, alegând o faţă de masă albă, impecabilă, sfeșnice și câteva lumânări. De asemenea, poţi crea pentru centrul mesei un aranjament floral din crenguţe de brad, conuri şi vâsc. Dacă vrei o pată de culoare, pune o Crăciuniţă într-un vas de ceramică şi așază-l în centrul mesei. Totul va arăta elegant, dar în acelaşi timp primitor.