Finalul săptămânii aduce temperaturi normale pentru luna octombrie, dar și condiții de precipitații în mai multe zone din țară, în special în cea de-a doua parte a zilei. De asemenea, meteorologii au anunțat că există condiții de ceață. 

Prognoza meteo, 7 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că valorile termice înregistrate astăzi sunt specifice lunii octombrie. Vremea va fi plăcută în cea mai mare parte a țării.

Cerul va fi variabil, dar după-amiază și seara, se strâng norii, în special în estul și sud-estul teritoriului. În aceste regiuni, sunt condiții de precipitații slabe.

Vântul va sufla slab spre moderat, dar se vor semnala intensificări în Moldova, Banat, Dobrogea și în sud-estul Munteniei.

Temperaturile se vor încadra între 17 și 24 de grade, mai ridicate în sud-est. Valorile termice minime vor fi cuprinse între 2 și 14 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Meteorologii au anunțat că există condiții de ceață.

( CITEȘTE ȘI: Transalpina a fost închisă din cauza ninsorilor abundente. Când va fi reluată circulația în această zonă

Vremea în România, vineri, 7 octombrie. Ce temperaturi ne așteaptă astăzi - anunțul făcut de meteorologi
Pexels

În Capitală, cerul va fi variabil. După-amiază, cresc condițiile de precipitații, iar vântul va sufla slab spre moderat. Se vor înregistra maxim 22 de grade, în timp ce minima va coborî la 10 grade.

Meteorologii au anunțat că în acest weekend, temperaturile se vor încadra în valorile specifice lunii octombrie. Cerul va fi variabil, dar instabilitatea atmosferică se va accentua în special în după-amiaza zilei de sâmbătă. În sud, sud-est și nord-vest, va ploua slab.

Valorile termice maxime se vor încadra între 17 și 24 de grade, în timp ce temperaturile minime se vor încadra între 5 și 13 grade. Meteorologii au precizat că vor exista condiții de ceață, mai ales în centrul teritoriului.

Vremea se menține plăcută sâmbătă și în Capitală, dar se vor semnala înnorări temporare în cea de-a doua parte a zilei, iar vântul va sufla slab. Se vor înregistra maxim 21 de grade, în timp ce minima se va situa în jurul valorii de 9 grade.