Transalpina s-a închis din cauza ninsorilor și a viscolului.

Ninsorile au luat prin surprindere Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Zone precum Transfăgărășanul, Transalpina, dar și drumuri naționale din zonele de munte au fost acoperite de zăpadă. 

În urmă cu câteva zile s-au arătat primii fulgi în zonele montane. Cu toate acestea, turiștii au fost lăsați să viziteze și să se bucure de ninsoare, doar în timpul zilei. Se pare că vremea a suferit câteva schimbări, iar Transalpina a fost închisă pentru siguranța tuturor.

Iarna a început să-și intre deja în drepturi. Pe mai multe drumuri naționale de la munte s-a format o cantitate uriașă de zăpadă în urma ninsorilor. Totodată, este și viscol puternic, autoritățile au ieșit cu utilaje cu lamă, dar și material antiderapant. Totodată, temperaturile din aceste zone se prezintă cu minus.

Drumul DN67C – Transalpina a fost închis după ce CNAIR și Poliția Rutieră au luat această decizie. Cel mai înalt drum din țară situat între localitatea Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba este acoperit nu doar de zăpadă, ci și de gheață. În prezent, este un adevărat pericol pentru șoferi și s-a dorit închiderea acesteia.

„Marţi, 4.10.2022, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă, viscol şi ceaţă) şi pentru siguranţa participanţilor la trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră, au luat decizia închiderii circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800).

Precizăm că măsura închiderii temporare a circulaţiei rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă.”, este comunicatul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Circulația rutieră în zonele muntoase va fi reluată dacă vremea se va arăta binevoitoare, iar zăpada nu va mai reprezenta un pericol. În condiții meteorologice normale, Transalpina și Transfăgărășanul se închid la finalul lunii octombrie, până anul următor.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.