Conform ultimelor estimări meteo publicate de ANM, vacanța de 1 Mai și cea de Paște vor aduce temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în întreaga țară, cu precădere în regiunile nord-vestice. Totodată, se așteaptă precipitații excedentare, mai ales în sud-est.

În ciuda unei tendințe generale de încălzire, temperaturile vor scădea sub media specifică săptămânii în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce în extremitatea de sud-est a țării valorile termice vor fi mai ridicate. În restul teritoriului, temperaturile vor fi apropiate de cele normale.

Privind cantitățile de precipitații, acestea vor fi peste medie în majoritatea țării, cu un accent pe regiunea sud-estică, dar și pe zonele deluroase și sub-montane din regiunile sudice. Totuși, în regiunile nord-vestice, precipitațiile vor fi local deficitare.

Pe scurt, vacanța de 1 Mai și de Paște se vor caracteriza printr-un regim termic mai ridicat decât mediile obișnuite, în special în nord-vestul țării, și printr-un regim pluviometric variabil, cu excedente de precipitații în sud-est și posibile deficite în nord-vest.