Meteorologii au emis un cod galben de precipitații însemnate cantitativ pentru Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură, precum și pentru zona de deal a Olteniei, valabil până miercuri dimineața, avertizând de asemenea despre precipitații mixte la munte și intensificări ale vântului în majoritatea zonelor țării.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), până miercuri, 24 aprilie, ora 08.00, se prevede că ploile se vor extinde dinspre regiunile sudice acoperind treptat întreaga țară. „Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice, cu cantități de apă în general de 15…20 l/mp. La altitudini mari la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, a comunicat ANM.

S-a anunțat de asemenea că vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 70…80 km/h. „Pe parcursul zilei de miercuri vântul va mai avea intensificări temporare în vest și nord-vest și pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 și 55 km/h”, a completat ANM.

Prin codul galben emis pentru perioada 23 aprilie, ora 10.00 – 24 aprilie, ora 08.00, se așteaptă ca în zonele menționate să cadă cantități de apă de 25…35 l/mp și izolat de peste 45…50 l/mp, iar pe creste, temporar vântul va avea intensificări cu rafale de 90…100 km/h.