Unul dintre subiectele care a stârnit controverse, de-a lungul timpului, are legătură cu faptul că unele cupluri decid să devină părinți înainte de a își uni destinele în fața lui Dumnezeu.

Cu toții știm că tradiția spune că este bine ca pruncul să se nască din părinți deja căsătoriți. Biserica are o părere fermă cu privire la acest subiect. 

Părintele Calistrat a răspuns la această întrebare destul de delicată. Preotul susține că aducerea pe lume a unui copil în cuplurile necăsătorite este ca un gest care arată apropierea partenerilor. Mai exact, exprimă dorința întemeierii unui familii.

Nu același lucru se poate spune și despre cuplurile care aleg să nu aducă un copil pe lume și să se protejeze. Biserica este de părere că un astfel de gest este sinonim cu avortul, deși femeia nu a ajuns pe mâinile medicilor pentru o astfel de procedură.

Se spune că acest comportament este asemănător unei crime. Chiar dacă copil nu a existat la propriu-zis, acesta există, este de părere părintele Calistrat.

@pentru.credinta Părintele Calistrat ??#fyp #biserica #foryou #parintelecalistrat #fypage #dumnezeu #foryoupage #pridetogether #romania ♬ sunet original – Pentru credință

„Conceperea unui prunc în pântecele mamei sale consider că începe în clipa din care, fie mama s-a gândit să se apropie de băiatul pe care îl iubește, fie că băiatul s-a gândit să se apropie de fata pe care o iubește. Deci din clipa în care te-ai dus și ai cumpărat metoda contraceptivă, fie că e pilulă sau prezervativ, ai săvârșit înaintea lui Dumnezeu un avort.

Avort nu înseamnă să tragi un prunc din măruntaiele femeii și să îl arunci afară. E o crimă premeditată, cu bună știință, vei deveni mama unui copil mort. Chiar dacă nu se vede, el există, asta e în judecata și în conștiința lui Dumnezeu”, a povestit Părintele Calistrat cu privire la acest subiect.