Preoții spun că un copil apropie și mai mult cuplurile, mai ales în cazul celor care nu și-au unit încă destinele.

Unul dintre subiectele care a stârnit controverse, de-a lungul timpului, are legătură cu faptul că unele cupluri decid să devină părinți înainte de a își uni destinele în fața lui Dumnezeu. Cu toții știm că tradiția spune că este bine ca pruncul să se nască din părinți deja căsătoriți. Biserica are o părere fermă cu privire la acest subiect. 

Părintele Calistrat a răspuns la această întrebare destul de delicată. Preotul susține că aducerea pe lume a unui copil în cuplurile necăsătorite este ca un gest care arată apropierea partenerilor. Mai exact, exprimă dorința întemeierii unui familii.

Nu același lucru se poate spune și despre cuplurile care aleg să nu aducă un copil pe lume și să se protejeze. Biserica este de părere că un astfel de gest este sinonim cu avortul, deși femeia nu a ajuns pe mâinile medicilor pentru o astfel de procedură.

Se spune că acest comportament este asemănător unei crime. Chiar dacă copil nu a existat la propriu-zis, acesta există, este de părere părintele Calistrat.

@pentru.credinta Părintele Calistrat 🙏🙏#fyp #biserica #foryou #parintelecalistrat #fypage #dumnezeu #foryoupage #pridetogether #romania ♬ sunet original – Pentru credință

„Conceperea unui prunc în pântecele mamei sale consider că începe în clipa din care, fie mama s-a gândit să se apropie de băiatul pe care îl iubește, fie că băiatul s-a gândit să se apropie de fata pe care o iubește. Deci din clipa în care te-ai dus și ai cumpărat metoda contraceptivă, fie că e pilulă sau prezervativ, ai săvârșit înaintea lui Dumnezeu un avort.

Avort nu înseamnă să tragi un prunc din măruntaiele femeii și să îl arunci afară. E o crimă premeditată, cu bună știință, vei deveni mama unui copil mort. Chiar dacă nu se vede, el există, asta e în judecata și în conștiința lui Dumnezeu”, a povestit Părintele Calistrat cu privire la acest subiect.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.