Tehnologia a evoluat atât de cult încât numeroase operații au devenit posibile.

Transplantul nu mai este o noutate pentru nimeni, dar, când vine vorba de față parcă este uluitor. Medicul estetician Alexandru Lupoi este medic estetician și explică cum o astfel de operație este realizabilă.

Dezvoltarea medicinei și a tehnologiei au făcut atât de mult bine umanității, încât ne putem considera mândri că trăim în această epocă. În urmă cu zeci de ani, o astfel de idee părea complet nebunească și lipsită de sens. Ei bine, în zilele noastre, multe au devenit posibile.

CITEȘTE ȘI: Jo, intervenție la nivelul feței. La ce procedură a apelat vedeta

Medicul estetician Alexandru Lupoi este prezent pe aplicația TikTok unde face mult conținut privind medicina. Acesta explică procedurile din diferite videoclipuri într-un limbaj extrem de simplu și accesibil tuturor.

Transplantul de față pentru pacienții care au suferit accidente grave sau arsuri este realizat. Unul dintre exemple este un tânăr care a făcut accident cu mașina, iar aceasta a luat foc. El a suferit arsuri uriașe pe față și corp.

Chipul său nu se mai distingea, iar el nu mai putea să vadă sau să respire în mod corect. Cu ajutorul transplantului de față, el arată mai bine și îi este mult mai benefic pentru a face activitățile de zi cu zi.

@dr.alex.lupoi #stitch with @Joe DiMeo transplantul de fata este una din cele mai rare si interesante interventii din chirurgia plastica! Practic se poate piele dintr-un numar de locuri sa acoperi defectul creeat intentionat (prin operatie) sau accidental (prin arsura de ex). Sigur, trebuie avuta in considerare problema rejectiei de grefa, dar grefa de piele este acelulara daca nu este grega proprie tocmai pentru a preveni aceasta problema! #5pasidebine #misiuneatiktok #edutok #invatapetiktok #edutokhealth #plasticsurgery ♬ original sound – Dr. Alex Lupoi ??‍⚕️

„Nu cred că vom avea acest lucru în timpul vieții noastre, în România. Este un transplant de față. Da, se poate. Este ca un transplant în general. În sensul că se ia de la un donator în moarte cerebrală sau decedat, se pune pe pacientul transplantat. În timp ce la organe este altfel, că stau în interior și arată la fel, la față este mai complicat.

Trebuie să se potrivească pe fizionomia ta și să se poată prindă. Pe lângă asta, apar toate problemele ca la un transplant normal, ca riscul de rejecție. Nu știu dacă transplantul din video a fost luat de o altă persoană, de la o bancă de piele sau o matrice. Pare că se integrează destul de bine și îl ajută, mai ales că nu vedea și nu putea respira bine.”