Marcel Ciolacu, liderul PSD, partid aflat la guvernare, a vorbit despre mai multe subiecte importante în România. Mai clar, social-democratul spune că trebuie început o reformă în interiorul statului român privind reducerea cheltuielilor. 

În ceea ce privește PNRR-ul, document scris de Guvernul Cîțu, din care a făcut parte și USR, Ciolacu spune că s-au scris numai tâmpenii și lucruri pe care nimeni nu le cerea. El susține că este o boală românească de a cere mereu lucruri.  

Se vor desființa pensiile speciale?

Marcel Ciolacu a mai fost întrebat dacă în PNRR este prevăzută și eliminarea pensiilor speciale. El susține că există un jalon până la finele anului în curs. Aici trebuie făcute anumite modificări, spune oficialul. 

USR a inclus și „zona de armată și zona Ministerului de Interne” în legătură cu desființarea pensiilor speciale. Țara noastră nu poate face așa ceva, spune Colacu, ținând cont de războiul de la graniță, fiindcă mai mult ca sigur militarii vor demisiona pe capete și atunci Armata va fi distrusă. 

„Nu desființarea, ci găsirea unei formule, dar cei de la USR, o spun cu toată dragostea, au trecut și pensiile ocupaționale, respectiv zona de armată și zona Ministerului de Interne. Când vine să se pună în aplicare, noi avem un război la granița cu România. România fiind statul cu cea mai lungă graniță, de 650 de kilometri, cu Ucraina. Cum să punem în aplicare noi așa ceva, ca să distrugem armata română? Vom găsi soluțiile cele mai bune, nu ne putem lua după inconștienți”, a mai declarat Ciolacu.

pensie
Sursa: Colaj Substantial

Câte pensii speciale se dau în România

La noi în țară se dau pensii speciale începând cu finalul anilor ‘90. Inițial, aceste pensii speciale erau acordate numai magistraților. Ulterior, sistemul a fost extins și pentru militari, diplomați, parlamentari, polițiști etc. În cazul multor persoane care primesc pensii speciale, suma este chiar mai mare decât salariul pe care îl primește președintele Klaus Iohannis.  

În prezent, la noi în țară sunt peste 200.000 de persoane care primesc pensii speciale. 170.000 de foști angajați ai MApN și MAI primesc pensii speciale. Peste 11.700 de oameni care primesc pensii speciale sunt și din cadrul SRI-ului.