Gimnastica cerebrală este un set de exerciții și puzzle-uri care au ca scop stimularea și dezvoltarea capacităților creierului. Acesta antrenează rețelele nervoase în același mod în care vă antrenați mușchii la sala de sport.

Prin urmare, provocările vizuale și puzzle-urile sunt tehnici foarte relevante pentru a accelera învățarea și pentru a vă menține simțurile în alertă. De asemenea, vă ajută în viața de zi cu zi să reacționați mai bine la anumite circumstanțe.

Acest tip de puzzle ajută la stimularea procesului cognitiv și ajută la prevenirea îmbătrânirii neuronale. În epoca rețelelor de socializare, aceste provocări devin chiar virale. Cu toate acestea, dificultatea este adesea la ordinea zilei. Prin urmare, acest tip de provocare necesită o concentrare maximă, o gândire ascuțită și o minte vigilentă.

Obiectivul dumneavoastră: priviți cu atenție imaginea. Trebuie să mutați 5 chibrituri pentru a crea 6 pătrate în total.

Sursa: Social media

Acesta este un puzzle analitic pentru a-ți testa IQ-ul. Așadar, folosiți-vă toată inteligența și abilitățile analitice pentru a încerca să ajungeți la rezultatul final. Fără o bună capacitate de gândire, nu veți putea face față provocării.

Iată răspunsul la puzzle

Deci, cum te descurci? A fost floare la ureche pentru tine? Dacă ați reușit să creați toate cele 6 pătrate, vă felicităm pentru  abilitățile analitice remarcabile.Aveți nevoie de un mic indiciu? Există mai multe soluții diferite, dar nu vă complicați viața, ci alegeți-o pe cea mai simplă.

Să aruncăm o privire la soluția de mai jos.

Sursa: Social media

Rezolvarea unor astfel de puzzle-uri este adesea considerată un exercițiu cerebral complet, antrenând atât partea dreaptă, cât și partea stângă a creierului. Partea dreaptă este responsabilă de creativitate, emoții și gândire intuitivă. Partea stângă este responsabilă de logică, obiective și gândire metodică.

Niveluri reduse de stres

Pe lângă faptul că ne provoacă, aceste puzzle-uri ne ajută și să ne relaxăm. Creierul trece de la starea „Beta” sau de veghe la o stare „Alfa” atunci când asamblați puzzle-uri. Starea Alfa este similară cu starea în care vă aflați atunci când visați.

IQ crescut

Unii cercetători au descoperit că dacă petreci 25 de minute pe zi rezolvând aceste puzzle-uri îți poate crește IQ-ul cu 4 puncte.