Ingredientul care face carnea mai fragedă.

Pentru a găti carnea, este necesar să cunoașteți câteva trucuri pentru a vă asigura că este perfect gătită. Cu toate acestea, dacă vi se pare că carnea dvs. este prea tare, o puteți face mai fragedă cu un ingredient simplu.

Unele bucăți de carne sunt în mod natural mai puțin fragede decât altele și, prin urmare, necesită mai mult timp de gătire. Din fericire, există un truc pentru a frăgezi carnea astfel încât să se topească în gură.

Care este trucul pentru a face carnea mai fragedă?

Poți să gătești carnea la grătar, la tigaie, la cuptor sau înăbușită, sau poți alege să o gătești în sânge. Este întotdeauna important să pregătiți bine carnea înainte de a o găti.

Cu toate acestea, nu este neobișnuit să constați că bucata de carne pe care ai cumpărat-o și ai ales-o este de fapt prea tare. Din fericire, există un truc simplu care vă permite să frăgeziți carnea . Poți face acest lucru într-un mod simplu, folosind un ingredient natural.

Care este ingredientul secret pentru a frăgezi carnea: Fă-ți carnea mai fragedă cu bicarbonat de sodiu

Pentru a vă face carnea mai fragedă, ar trebui să folosiți bicarbonat de sodiu. Acest lucru va face carnea moale în mai puțin de 30 de minute. Pentru a face acest lucru, luați bucata de carne și așezați-o pe placa de tăiat. Apoi se presară bicarbonat de sodiu, asigurându-vă că întreaga bucată de carne este acoperită. Apoi se lasă să se „odihnească” aproximativ 30 de minute în frigider. După ce carnea s-a odihnit, clătiți-o pentru a îndepărta bicarbonatul de sodiu. La final, ștergeți carnea cu o cârpă pentru a nu se umezi și gătiți-o ca de obicei.

Descoperă greșelile pe care trebuie să le eviți atunci când îți gătești carnea. Cum să o faci mai fragedă

Pentru a găti carnea cu succes, există câteva greșeli pe care nu trebuie să le faceți și pe care le vom împărtăși cu dumneavoastră.

Sursa: Social media

Gătiți carnea într-o tigaie rece. Vei obține carne fragedă

Indiferent de tipul de tigaie pe care o folosiți, este necesar să gătiți carnea într-o tigaie fierbinte. Dacă o puneți într-o tigaie rece, se va lipi și nu veți obține colorarea sau caramelizarea pe care o sperați.

Mișcarea prea rapidă a cărnii în timpul gătitului

Atunci când puneți carnea în tigaie, aveți tendința de a o întoarce destul de repede pentru a evita să se lipească. Cu toate acestea, ar trebui să evitați acest lucru și să lăsați carnea să se gătească încet timp de câteva minute, până când se formează o „crustă”.

Sărați carnea prea devreme, un lucru contraindicat pentru o carne fragedă

Dacă sărați carnea prea devreme, aceasta se va usca și își va pierde sucul de gătit. Se recomandă să o sărezi direct la gătit sau la sfârșit, chiar înainte de a o mânca.

Rețineți că un consum exagerat de carne roșie poate fi dăunător pentru sănătate. Așadar, nu uitați să aveți o dietă echilibrată.