Indiferent dacă serviți miel pentru masa de Paște sau pentru o altă ocazie specială, există o serie de vinuri  pe care le puteți consuma în momentul în care mâncați acest tip de carne.

Cele mai bune combinații pentru carnea de miel sunt vinurile roșii, inclusiv Cabernet Sauvignon sau un Bordeaux clasic.

Mielul se poate caracteriza prin a fi la jumătatea distanței dintre carnea de vită și cea de vânat. Are o textură fragedă și plină de fier, vitamine și acizi grași omega-3 sănătoși. Atunci când asociezi vinul cu carnea de miel, ține cont că, carnea de miel este bogată în grăsimi. Preparatul, condimentele, ierburile și sosurile vor juca, de asemenea, un rol important în momentul în care te decizi cu ce vin asociezi carnea de miel.

Sursa: Social media

Vin roșu sau alb?

Cele mai bune combinații de vin cu carne de miel tind să fie cele cu vin roșu. Cu toate acestea, un vin alb cu  aciditate ridicată se va combina și cu carne de miel. Mai jos sunt variante pentru vinul roȘu si alb cu miel.

Miel și Bordeaux

Miel și Bordeaux roșu este o asociere clasică de vin cu carne de miel. Bordeaux este compus din mai mulți struguri roșii, dar predominant Merlot și Cabernet Sauvignon . Vinurile roșii din Bordeaux sunt  cu aciditate moderată. Bordeaux se asortează cel mai bine cu friptura de miel cu ierburi. De asemenea, vinurile albe Bordeaux  ar face, de asemenea, o combinație grozavă cu o bucată fragedă de miel.

Miel și Assyrtiko

Iubitorii de vin alb se pot bucura de vin alb cu miel dacă o fac bine! Acum, mielul și Assyrtiko poate să nu fie o asociere clasică de vin de miel, dar a fost o potrivire perfectă de secole. Assyrtiko este cultivat în toată Grecia, dar este faimos în Santorini. Conținutul de grăsime al mielului are nevoie de o aciditate serioasă pentru a-l tăia. Aciditatea lui Assyrtiko este copleșitoare! Asortați Assyrtiko cu mielul prăjit la cuptor cu oregano și cartofi cu lămâie și nu o să regretați.