Află cât de mult poți păstra carnea la congelator în funcție de tipul său.

Crudă sau gătită, feliată sau ambalată în vid, fiecare tip de carne poate fi păstrată la congelator pentru a fin consumată ulterior, fără a-și pierde valoarea nutritivă.

CITEȘTE ȘI – Consumul de carne în exces poate dăuna sănătății. Ce semnale vizibile îți dă corpul atunci când mănânci prea multă carne

Cu toate acestea, timpul de congelare diferă în funcție de tipul de carne. Un termen de valabilitate care trebuie respectat astfel încât să nu prezinte niciun risc pentru sănătate fără ca gustul și aroma să îi fie alterate.

Sursa: Social media

Descoperiți mai jos timpii de păstrare a diferitelor tipuri de carne:

  • Carne de miel, vițel sau porc: 6 până la 8 luni
  • Carne tocată: 2 până la 3 luni
  • Carne fiartă: 2 până la 3 luni
  • Carne afumată: 1 până la 2 luni
  • Cârnați proaspeți: 1 până la 2 luni
  • Organe: 3 până la 4 luni
  • Păsări întregi: 6 până la 8 luni
  • Păsări tăiate (file sau pulpe): 6 luni

Vă rugăm să rețineți că  informațiile prezentate mai sus au doar scop informativ și orientativ. Prin urmare, dacă carnea dumneavoastră este  ambalată în vid,  mai ales în tăvi, nu ezitați să vă raportați la data limită de utilizare indicată pentru a nu vă pune în pericol sănătatea.

Cum să înghețe carnea corect?

Reglați temperatura congelatorului în mod ideal la -18°C înainte de a vă păstra carnea. Goliți congelatorul, astfel încât să aveți un întreg compartiment în congelator pentru a depozita carnea. Împachetați diferitele bucăți de carne în pungi de plastic de preferință închise etanș, amintindu-vă să îndepărtați aerul, înainte de închidere.

Păstrați ambalajul original dacă carnea a fost anterior ambalată în vid, acordând atenție termenului de utilizare înainte de congelare. Scrieți pe fiecare pungă, tipul de carne și data congelării. Respectați termenul de valabilitate estimat pentru fiecare bucată și tip de carne.

Spre deosebire de congelare, decongelarea trebuie făcută treptat pentru ca, carnea, să își păstreze toate caracteristicile, fie că vorbim de gust sau savoare.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.