21 aprilie reprezintă o dată marcantă în analele istoriei, constând în evenimente care au modelat civilizațiile și culturile de-a lungul secolelor. Începând cu anul 753 î.Hr, Romulus fondează Roma, un oraș faimos pentru influența sa vastă în istoria occidentală. Acest act a marcat începutul Romei, cu Romulus drept primul său rege. Fondarea Romei, însă, este umbrită de uciderea fratelui său, Remus, un moment semnificativ care pune bazele mitului romei antice.

Continuând cu istoria recentă, pe 21 aprilie 1960, Brasília devine oficial noua capitală a Braziliei, marcând un moment crucial în arhitectură și urbanism prin lucrările lui Oscar Niemeyer. Desemnarea orașului în patrimoniul UNESCO subliniază importanța sa inegalabilă ca centru al artei moderne, devenind un simbol al inovației în arhitectură.

În același timp, această dată comemorează și căderea ‘Baronului Roșu’, Manfred von Richthofen, în 1918, un eveniment cheie în istoria aviației militare. Acesta, împușcat și ucis deasupra Franței, a lăsat în urmă o legendă care încă inspiră și impresionează, punând în lumină eroismul și tragedia războiului.