Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România.
Alături de colegii săi, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu este jurat în emisiunea „Chefi la cuțite.” Acesta a recunoscut că se luptă cu o boală încă din adolescență.
Chef Florin Dumitrescu a început să gătească de la vârsta de 14 ani fiindcă a simțit o chemare pentru gastronomie. El este și proprietarul unui local din nordul Bucureștiului, Tapo. Prețurile restaurantului nu sunt accesibile oricui, dar mâncarea, cu siguranță, este delicioasă.
Juratul de la „Chefi la cuțite” a mărturisit în cadrul unui podcast că suferă de o boală încă din adolescență. Chef Dumitrescu se luptă cu gastrita de peste două decenii și totul s-a declanșat fiindcă nu mânca deloc.
„Eu la 16 ani nu mâncam. Avem 61–62 de kilograme, nu avem nicio treabă cu mâncarea, doar o găteam. La 16 ani, am descoperit pentru prima dată gastrita. În momentul în care gătești, stomacul tău funcționează, pentru că e păcălit de miros și crede el că mănâncă. Și macină, macină și nu mai ai foame, nu mai simți foamea și ai senzația că poți să o duci la nesfârșit. La 20 de ani am descoperit mâncarea și m-am îngrășat. Dacă mi-aș da un sfat, mi-aș da la 20 de ani și aș spune: Mănâncă mai puțin, nu recupera ce nu ai mâncat.”, a spus Florin Dumitrescu în podcast-ul moderat de George Buhnici.
Florin Dumitrescu a fost sportiv de performanță
Florin Dumitrescu a făcut sport de performanță până la 14 ani. Acesta a făcut polo, iar antrenamentele erau atât de grele și solicitante, încât a ajuns să aibă probleme cu genunchii, spatele și picioarele. După ce a renunțat la sport, și-a dat seama că pasiunea lui este gastronomia.