Regele Charles al III-lea este pregătit să se întoarcă la îndeplinirea angajamentelor sale publice începând de marțea viitoare, după o perioadă marcata de tratament și recuperare în urma diagnosticului de cancer. Conform unui comunicat al Palatului Buckingham, medicii regelui au catalogat evoluția stării sale de sănătate drept "foarte încurajatoare", menținându-se optimiști în ce privește vindecarea sa.

Regele, alături de soția sa Camilla, va vizita un centru de luptă împotriva cancerului pentru a se întâlni cu personalul medical și pacienții. În ciuda revenirii la viața publică, activitățile regelui vor fi ajustate conform necesităților pentru a asigura o recuperare adecvată, subliniază sursa citată.

Pe lângă acest angajament, Charles și Camilla sunt așteptați să găzduiască vizita cuplului imperial japonez, împăratul Naruhito și împărăteasa Masako, la sfârșitul lunii iunie, într-un gest diplomatic de marcă pentru Regatul Unit.

În contextul anunțului diagnosticului de cancer la începutul lunii februarie, Regele Charles a limitat aparițiile publice, concentrându-se pe îndeplinirea unor funcții oficiale în cadru restrâns. În ciuda provocărilor aduse de starea sa de sănătate, suveranul și Camilla au exprimat recunoștință pentru suportul și urările de bine primite din întreaga lume.