Reclamă

Casa la țară poate fi pentru mulți un vis, iar pentru alțîi o etapă pe care nu ar dori să o experimenteze niciodată. Din prima categorie însă fac parte tot mai mulți românii. Mersul rapid al societății ii îndeamnă pe mulți să își încheie socotelile cu marile orașe și să migreze spre sat. Fenomenul nu este unul tocmai ușor, mai ales atunci când alegerea unei locuințe devine un pas primordial.

Casa la țară, cu avantajele și dezavantajele ei

Casa la țară și tranziția unei familii către acest loc mirific poate ridică serioase bătăi de cap. De la decizia mutării, până la găsirea locului ideal care să corespundă cerințelor unei familii, drumul e lung. Cei care au ales această cale însă, susțîn că nu e imposibil. Din dorința de a împărtăși idei și trăiri după schimbarea majoră din viață lor, aceștia s-au reunit într-un grup pe Facebook. Intitulat strategic ”Mutat la țară – Viață fără ceas”, acesta este locul de întâlnire pentru majoritatea celor care locuiesc în zona rurală. Mai mult, cei care abia acum fac acest pas  sunt consiliați  de către cei din mediul rural.

Casa la țară a fost o prioritate de achiziționare și pentru Tiberiu, un tânăr care până de curând locuia cu familia în Marea Britanie. Dorul de ai lui, dar și dorința de a-și crește copilul departe de o;uare și agitație, l-a determinat pe tânăr să se retragă la sat. Acesta își povestește cu madrie experiență pe Facebook.

De ce să ții cont când faci achiziția

Casa la țară poate fi achiziționată rapid dacă ați stdiat bine ”piață” rurală și știți exact ce căutați. Dacă sunteți totuși doar în prima faza de tatonare, este bine să țineți cont de câteva aspecte. Puteți începe prin a așeza pe hârtie atât dumneavoastră cât și cei dragi ce va doriți de la următoarea locuința. Dacă iubiți muntele, o zona pitorească extraordinară în mod digur veți regăși în Transilvania. Un sat la poalele munților și o casauta de lemn ar putea fi o varianta cel puțîn interesantă. Dacă va place căldură, satele din zona de câmpie în mod sigur va vor oferi exact ceea ce căutați.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro