Reclamă

Fine, fragede, aromate și imbracate în zahăr pudra, cornulețele sunt cu desăvârșire unul dintre cele mai gustoase deserturi românești. Aparent pregătirea lor ar părea dificilă, gândindu-ne la orele petrecute de bunici în bucătărie, însă lucrurile nu stau deloc așa. Chiar dacă diferă ingredientele în funcție de fiecare zona a țării, în final, acestea au același gust. De asemenea și umplutura este aleasă în funcție de preferințe  iar odinioară de zona. În Transilvania de exemplu cornulețele erau umplute cu o crema de nuca, în timp ce în Banat și Regat cu gem de prune. În Moldova, gospodinele foloseau gemul de gutui sau mai târziu rahatul.

Pentru două tavi pline de cornulețe ai nevoie de: 450 de grame de făină albă, 2 ouă, 8 linguri de borș, vanilie, 10 linguri de ulei.De asemenea vei avea nevoie de 7 grame de drojdie uscată. Pentru început cerne făînă și amestecă rând pe rând ingredientele până le incorporezi într-un aluat păstos. Urmează framântarea energică până vei obține o masă densă însă lipicioasă. Nu-ți face griji, după 10 minute de framantat aluatul se va dezlipi de pe pereții vasului. Odată ce ai ajuns la consistenta dorită, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l să se odihnească. După 30 de minute poți începe operațiunea de formare a cornuletelor. Fie că folosești magiun, rahat, crema de nuci, nutella sau orice altă umplutură, procedeul este același. Se taie aluatul în pastratele mici și se rulează apoi cu umplutură sub forma unui corn. După ce ai încheiat ”impachetarea”, le poți așeza în tavă și introduce la cuptor pentru 25 de minute la 175 de grade. Atenție! Cornulețele se pot arde foarte repede, aluatul lor fiind extrem de fraged. Se pudrează cu zahăr și se consumă atât calde cât și reci după ce au fost păstrate la frigider.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro