Reclamă
Reclamă

Această salată de paste cu legume crude și năut este o alegere excelentă pentru o masă sănătoasă și hrănitoare.

Este potrivită atât ca fel de mâncare în sine, într-o zi de post, cât și ca garnitură pentru pește sau carne friptă. Această salată are un gust delicios și este bogată în fibre, proteine vegetale și vitamine din legumele proaspete.

Ingrediente

Pentru această salată, puteți folosi orice tip de paste, însă pentru a fi vegană, trebuie să fie fără ou. Recomandăm folosirea pastelor scurte, integrale sau normale, colorate sau simple.

De asemenea, veți avea nevoie de o conservă de năut de 300 de grame, un ardei iute mic, roșu, roșii cherry, un ardei gras, castravete, ceapă roșie, măsline și pătrunjel verde.

Reclamă

Pregătirea legumelor

Înainte de a începe să gătiți pastele, pregătiți legumele. Curățați ceapa și spălați toate legumele. Tăiați roșiile în jumătăți și ceapa în cubulețe de aproximativ 1 cm.

Tăiați castravetele pe lungime și îndepărtați semințele cu o linguriță. Tăiați pulpa castravetelui în cubulețe. Curățați ardeiul gras de semințe și cotor și tăiați-l în bucăți mici.

Pentru a reduce iuțeala, puteți răzui semințele și nervurile ardeiului iute înainte de a-l toca.

Stoarceți măslinele cu lama cuțitului pentru a îndepărta sâmburele și apoi tăiați-le în bucăți mici.

Prepararea pastelor

Puneți o oală cu 4 litri de apă sărată pe foc și adăugați 1 lingură cu vârf de sare. Este important să adăugați sare în apa în care fierbeți pastele pentru a le da gust.

În timp ce apa ajunge la punctul de fierbere, pregătiți dressingul pentru salată. Într-un borcan, amestecați sucul de lămâie, usturoiul, muștarul dijon, uleiul de măsline extravirgin, siropul de agave sau miere, busuiocul uscat, sarea și piperul negru măcinat. Agitați bine borcanul pentru a omogeniza dressingul.

Când apa a dat în clocot, adăugați pastele și fierbeți-le timp de 11 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În timp ce pastele fierb, scurgeți-le și clătiți-le sub jet de apă rece, conform Laralaurentiu.ro.

Așezați pastele într-un castron și adăugați 2/3 din dressingul pregătit anterior. Amestecați bine pentru a permite pastelor să absoarbă dressingul și să capete un gust delicios.

Asamblarea salatei

Adăugați legumele pregătite, măslinele, pătrunjelul tocat și năutul în castronul cu paste. Turnați restul de dressing peste legume și lăsați-le să se odihnească timp de 2-3 minute pentru a se îmbiba cu aromele dressingului. Amestecați cu grijă pentru a nu zdrobi pastele.

Când salata de paste este omogenizată, presărați pătrunjelul rămas deasupra și este gata de servit!

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro