Lava cake
Prăjitură cu umplutură de ciocolată topită
- 115 g ciocolată cu procentaj de cacao peste 65%
- 115 g unt nesărat
- 2 gălbenușuri
- 2 ouă întregi la temperatura camerei
- 70 g zahăr
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 2 linguri de făină
-
Toacă mărunt ciocolată. Pune apă într-o crăticioară până la jumătate și pune-o pe foc mediu. Și topește ciocolata cu untul la bain marie, cu timpul adaugi zahăr și esența de vanilie, păstrezi pe foc până se omogenizeză totul.
-
Bate gălbenușurile și ouăle împreună. Pune apoi treptat ciocolată și untul pe care le-ai temperat la bain marie;
-
Ține cont că acestea sunt ușor calde, iar dacă le pui prea repede s-ar putea să gătești ouăle.
-
Pune apoi făină și mai amestecă până se încorporează bine. Adaugă această compoziție în forme individuale de aluminiu, lăsând 5 mm față de vârf.
-
Bate-le puțin de tocător, pune-le într-o tavă și introdu-le în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade C, pentru 8 min.
-
Timpul poate să difere în funcție de performanță și tipul de cuptor. Cu mare grijă, dezlipește ușor deșertul de pe marginile formelor de aluminiu, folosind un cuțit cu lama subțire.
-
Răstoarnă-le pe fiecare în parte pe câte o farfurie și servește-le cu câte o cupa generoasă de înghețată de vanilie, zahăr pudra sau fructe proaspete.