Coreea de Sud pune pe primul loc fericirea și siguranța populației. După ce au declarat că oferă sprijin financiar familiilor aflate la început de drum sau care își doresc copii, autoritățile vin cu o altă veste bună. Și anume, aceea că vor oferi o sumă de bani destul de mare tinerilor care au probleme cu reintegrarea în societate.
Rezultatele celor mai recente statistici au pus autoritățile din Coreea de Sud pe gânduri. Potrivit acestora, o mare parte din tinerii coreeni nu sunt deloc ancorați în realitate. Drept urmare, guvernul a decis să le dea bani pentru a se reintegra în societate.
Ministerul Familiei și al Egalității de Gen a decis, zilele trecute să ofere o sumă de 500 de dolari pe lună fiecărui tânăr care se simte izolat și exclus. Această sumă ar trebui să asigure „stabilitatea psihică, stabilitatea emoțională și creșterea sănătoasă”.
Statisticile arată că aproximativ 3.1% dintre tinerii între 19 si 39 de ani se simt singuri. Aceștia își definesc stilul de viață ca fiind unul izolat, deconectat de la tot ceea ce înseamnă realitatea. De asemenea, prezintă și o mare dificultate în ceea ce privește adaptarea la un stil de viață normal.
Coreea de Sud vrea să ofere o mână de ajutor tinerilor
Potrivit raportului comunicat de către Ministerul Familiei și al Egalității de gen, peste 40% dintre tineri își încep această izolare încă din adolescență. Asta înseamnă undeva la 338.000 de tineri. Desigur, statisticile au ținut cont de situația financiară și de problemele familiale.
Noile măsuri se aplică în special tinerilor care fac parte din organizația Youth Welfare Support Act. Scopul acesteia este să susțină tinerii excluși din societate, precum și pe cei care au absolvit școală și sunt predispuși să cadă în patima delicvenței.
Suma de 500 de dolari va fi oferită lunar tinerilor cu vârste curprinse între 9 și 24 de ani, care provin din familii cu un venit mediu. Mai exact, familii al căror venit nu depășește 4.165 de dolari pe cap de locuitori. Tinerii pot aplica pentru acest program la centrul local al unității teritoriale de care aparițin. În cazul minorilor, în numele lor pot aplica profesorii sau reprezentații legali.