A venit sezonul smochinelor și cu siguranță vrei să prepari cele mai delicioase preparate pentru cei dragi, motiv pentru care vă prezentăm rețeta de tartă cu smochine și cremă de mascarpone care este ușor de realizat și pe placul tuturor.
Dacă nu știi ce să mai gătești și vrei să prepari ceva delicios, noi îți prezentăm rețeta de tartă cu smochine și cremă de mascarpone care este pe placul tuturor, dar și ușor de realizat.
Rețetă de tartă cu smochine și cremă de mascarpone
Ingrediente necesare:
Pentru crustă:
- 250 făină
- 125 unt gras (80-82% grăsime)
- 40 ml lapte rece
- un gălbenuș
- un praf de sare
- două linguri de zahăr pudră
Pentru cremă:
- 250-300 g mascarpone
- 250-300 ml frișcă lichidă,
- două-trei linguri de zahăr pudră
- un plic de zahăr vanilat
Pentru topping:
- smochine
- struguri
Mod de preparare:
Adăugăm făină pe blatul de lucru sub forma de mușuroi, iar apoi adăugăm zahărul, sarea și amestecăm bine până când se încorporează și untul. Adăugăm gălbenușul și laptele, iar mai apoi frământăm până când se leagă totul și o învelim cu folie alimentară, iar mai apoi băgăm la frigider pentru cel puțin o oră.
După ce s-a răcit întindem aluatul, iar mai apoi îl adăugăm în tava de tartă și presărăm câteva boabe de fasole pentru a nu crește atunci când îl coacem. Punem tava la cuptor pentru 15-20 de minute până când se rumenește puțin. Pentru cremă batem frișca, iar mai apoi adăugăm crema de mascarpone și amestecăm totul cu un mixer. Adăugăm zahărul vanilat și zahărul pudră după gust, iar mai apoi o umplem cu cremă tarta și ornăm cu fructe și punem la frigider pentru câteva ore.