Angelina Coetzee, unul dintre medicii din Africa de Sud care au descoperit tulpina Omicron, a declarat că a trecut prin clipe grele când a vrut să își publice descoperirea.

Dezvăluiri șocante de la medicul care a descoperit Omicron

Coetzee susține că oameni de știință și politicieni din Europa au contactat-o insistent în momentul în care a descoperit că Omicron nu este o tulpină periculoasă. Conform spuselor ei, specialiștii de pe continentul nostru și politicienii îi spuneau că descoperirile ei sunt eronate. Mai clar, aceștia o presau să ascundă faptul că boala este una ușoară.

 „Îmi tot spuneau că n-am nicio idee despre ce vorbesc, eram atacată, în permanenţă. A fost o presiune uriaşă asupra mea. Atât din partea oamenilor de ştiinţă din Europa, cât şi dinspre politicieni. Mi s-a cerut, în mod repetat: «Te rog, nu spune că e boală blândă»”, a declarat medicul pentru The Daily Telegraph.

Dezvăluiri bombă de la medicul care a descoperit Omicron! Au vrut să fim mințiți: A fost o presiune uriașă. Mi s-a cerut să...
Pixabay

Medicul susține că a fost acuzată că minte în privința noii tulpini și că vrea să minimalizeze gravitatea bolii. Ea spune că n-a înțeles de ce politicienii tot puneau sub semnul întrebării descoperirile făcute de ea.

„Am fost acuzată că mint în privinţa noii tulpini, că vreau să minimalizez gravitatea bolii. În mintea celor care m-au atacat era, practic, imposibil ca o variantă, cu peste 38 de mutaţii, să fie mai blândă”, a completat Angelique Coetzee, care conduce Asociaţia Medicilor din Africa de Sud.

Omicron, cea mai „blândă” variantă a Sars-CoV-2

Varianta Omicron este o nouă tulpină a virusului Sars-CoV-2 care conține peste 38 de mutații. Ea a apărut la finalul lunii noiembrie în Africa de Sud. La început OMS spunea că provoacă îngrijorări, însă până în prezent tulpina s-a dovedit a fi mai puțin periculoasă decât cea precedentă. Totuși, deși este mai puțin periculoasă, în sensul că nu provoacă atât de multe decese, tulpina este extrem de contagioasă.

În România, de exemplu, este predominantă. Chiar dacă numărul infectărilor a explodat pur și simplu, cel al deceselor a rămas la un nivel scăzut. Așadar, Omicron nu este o variantă a coronavirusului atât de gravă precum s-a vrut a fi prezentată inițial.