Directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a emis o avertizare cu privire la achiziționarea produselor din carne tocată și bere în contextul apropiatului 1 Mai. El a subliniat importanța verificării atente a etichetelor și a condițiilor de comercializare, precum și evitarea locurilor neautorizate de vânzare.

Anghel remarcă necesitatea de a refuza produsele cu etichete modificări, indeciși privind data limită de consum sau lipsa acesteia, precum și cele neetichetate sau cu indoieli privind calitatea. De asemenea, avertizează asupra riscului achiziționării de produse neconforme din locuri neautorizate, care pot afecta sănătatea consumatorilor. Recomandă verificarea ambalajului și a datei de valabilitate la cumpărarea berii.

Directorul ANPC a mai specificat că, în timpul controlului desfășurat în perioadele anterioare, s-au identificat numerous abateri ce pun în pericol sănătatea, incluzând utilizarea materiilor prime expirate, lipsa identificării corespunzătoare a produselor, precum și comercializarea produselor cu modificări organoleptice. Aceste nereguli ridică semne serioase de întrebare asupra siguranței alimentare în contextul sărbătoririi zilei de 1 Mai.

Înainte de a efectua achiziționarea alimentelor, este imperativ ca consumatorii să verifice dacă vânzătorii sunt echipați corespunzător și dacă alimentele sunt prezentate în condiții adecvate, respectând standardele de igienă și siguranță alimentară. Anghel finalizează remarcând importanța păstrării bonului de casă pentru a putea comproba calitatea și siguranța produselor achiziționate.