Depresia unui tigru îți va rupe sufletul.

Prezența animalelor în cadrul circurilor, chiar a grădinilor zoologice, este foarte nocivă pentru necuvântătoare. Animalele de pradă, spun specialiștii, sunt cele mai afectate. Depresia în rândul animalelor este o realitate crudă, ceva care trebuie schimbat curând. Ținerea în captivitate a acestora este un mare deserviciu adus.

Drama unui tigru, care este nevoit să trăiască într-o cușcă mică, dovedește viața grea a prădătorilor în captivitate. Animalul prins în câțiva metri pătrați dintr-o grădină zoologică din Asia, a ajuns să meargă în cerc. A mers atât de mult încât s-a format deja o urmă lăsată de el.

Este atât de afectat de acest tratament încât nu mai scoate niciun sunet, nu încearcă să se cațere pe zid. Nu are nicio curiozitate de-a mai inspecta spațiul, populat când și când de sunete. Reprezentații grădinii zoologice au spus că prezintă semne clare de depresie. Aceștia au spus că au oferit un anumit suport psihologic animalului, nu se știe natura acestuia. Însă beneficiile aduse se văd cu ochiul liber, din apatia animalului și comportamentul său resemnat.

„Am dus animalul pentru a beneficia de terapie comportamentală. De asemenea, i-am adus mai multă mâncare și jucării. E precum consilierea psihologică.”

Depresia fără leac

Cu toate acestea, se observă faptul că nu prezintă niciun interes față de aceste cadouri primite din partea angajaților grădinii zoo. Instinctele animalului au fost deformate, privarea de libertate a lăsat urme adânci în animalul de pradă. Jucăriile ar fi trebuit schimbate cu un spațiu mai mare. Din informațiile obținute de reporteri de la angajați, acest lucru nu pare o opțiune. Tigrul este lăsat pe mai departe să se învârtă în cerc, probabil, curând se va funda în cimentul deformat de mersul lui.

Acest fenomen se întâmplă destul de des. Fiind un fapt confirmat și de documentarul Tiger King. Depresia este o realitate, o reacție, foarte des întâlnită la animalele sălbatice din captivitate.