Mașina de spălat rufe trebuie curățată periodic, pentru o durată cât mai lungă de viață.

Calcarul este dușmanul numărul 1 al mașinii de spălat. În comerț se găsesc multe produse speciale, însă cea mai ieftină tehnică de curățare a mașinii de spălat se găsește chiar în locuință. 

Curățarea regulată a mașinii de spălat contribuie la o mai bună funcționare a acesteia. Calcarul este cel care se depune încet, dar sigur, de fiecare dată când spălăm obiectele vestimentare.

Bicarbonat de sodiu elimină calcarul din mașina de spălat

Deși mașina de spălat are filtre anticalcar, impuritățile din apă, scamele din haine, depunerile de detergent sau balsam, fac ca mașina de spălat să fie afectată în timp. De asemenea, aspectul mașinii de spălat devine neplăcut. Pentru cei care nu știau, bicarbonatul de sodiu este cea mai ieftină și sigură soluție pentru curățarea și igienizarea mașinii de spălat. Dar cum se procedează?

În cuva mașinii de spălat se adaugă două plicuri de bicarbonat de sodiu, după care se setează la cel mai lung proces de spălare, la o temperatură maximă de 90 de grade. După ce mașina a început să tragă apă pentru ciclul de spălare, se toarnă 2 litri de oțet.

În mod normal, se va forma spumă, însă mașina trebuie lăsată să-și termine ciclul de spălare goală, fără rufe în cuvă.

La ce perioadă de timp se adaugă bicarbonat de sodiu în mașina de spălat

După terminarea procesului, mașina de spălat va fi igienizată complet și fără pic de calcar. Mai mult de atât, depunerile de păr de animale se elimină odată cu evacuarea apei din mașina de spălat. Atenție, însă! Nu se pune bicarbonatul de sodiu în compartimentul de de detergent pentru ca reacția otețului cu bicarbonatul de sodiu este puternică și riscați arsuri.

Specialiștii susțin că mașina de spălat trebuie curățată o dată la 2-3 luni. Dacă în casă există animale de companie, atunci această procedură trebuie realizată mai frecvent.